18 Ağustos 2008 Pazartesi

Polat'a Can Veren kişi . Umut Tabak


Kurtlar Vadisi’nde Polat Alemdar karakterine kimlik kazandıran ses, Umut Tabak isimli ses sanatçına ait. Tabak yalnızca Polat Alemdar’ı değil, ekrandaki bir çok ünlü kişiyede sesini veriyor. Peki bu isimler kimmi dersiniz?

Cine5 kanalında yayınlanan Dizi Magazin programında ekrana gelen haberde, Kurtlar Vadisi Pusu ile birlikte fenomen haline gelen Polat Alemdar’ı seslendiren Umut Tabak'ın, başka hangi dizi kahramanlarına ses verdiği de su yüzüne çıktı.

Televizyon gazetesi'nin son haberine göre, Necati Şaşmaz’ı seslendirerek karaktere bambaşka bir kimlik kazandıran ses, aynı zamanda Gümüş dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ’u, Aşk Oyunu’nda Keremcem’i, Doktorlar’da Kutsi’yi de seslendirdiğini biliyormuydunuz ?

Dublaj sanatçısı Umut Tabak, ekranda yaratılan karakterlere sesiyle ayrı bir karizma katıyor. Bunun en iyi örneklerinden birisi tabikide Kurtlar Vadisi’ndeki Polat Alemdar. Karakterle özdeşleşen Tabak’ın sesi.












7 yıldır Dublaj yapan ve halada düblaj yapmakta olan Umut Tabak, Alman Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuş. Bir dönem Haldun Dormen’in tiyatrosunda rol alan Umut Tabak, seslendirdiği jönler gibi kendisi de bir gün jön olma idealini taşıyor. Tabak, "Ben tiyatro yapmak istiyorum. Ses o kadar çabuk yıpranmıyor ama görüntü daha çabuk yıpranıyor ve daha çabuk harcanıyorsunuz" diye konuştu.

Umut Tabak, son olarak Beyaz Gelincik’te kısa bir rol alarak Altan Erkekli’nin gençliğini oynamış.

En çok Kurtlar Vadisi’nde seslendirme yapmaktan keyif aldığını söyleyen Umut Tabak, yalnızca dizilerde değil sinemada da seslendirme yapmakta. Tom Cruise, Christian Slater, Matt Damon, Brad Pitt, Johnny Depp, Antonio Banderas, Leonardo Di Caprio’ya da ses veren Tabak özellikle Jonny Deep’i seslendirmeyi de çok sevdiğini sözlerine ekledi.

Etiketler : polat alemdar , kvp , kurtlar vadisi , seslendirme , polatın düblörü ,
Umut Tabak


Hiç yorum yok: