16 Ağustos 2008 Cumartesi

Bengü Kanunları ...


Bengü sonunda kanunlarını açıkladı.
Oyunculuk teklifleri aldığını söyleyen güzel şarkıcı 'öpüşmem, sevişmem, soyunmam' dedi.
Son albümü "gezegen" ile yaza damgasını vuran güzel şarkıcı Bengü oyunculukta kuralları olduğunu açıkladı:

"Oyunculuk teklifleri alıyorum. Ama rolleri beğenmiyorum. Benim Türkan Şoray gibi kanunlarım var. Sevişmem, soyunmam ve dudaktan öpüşmem. Ben cici kızım. Bu yapıma uygun rol bekliyorum" dedi.








Etiketler : bengü , gezegen , 2008 albüm , açıklaması , foto galeri

inanılmaz rekor 100 metreden geldi ...

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, atletizmde erkekler 100 metrede Jamaikalı Usain Bolt, altın madalyaya 9.69 saniyelik derecesiyle dünya rekoru kırarak ulaştı. Bolt yarış içinde çok rahattı, son saniyelerde adeta yarışı bırakıp şov yapması Olimpiyatlara damgasını vurdu.

''Kuş Yuvası'' olarak adlandırılan Ulusal Stad'da yapılan finalde Bolt, kendisine ait dünya rekorunu geliştirerek altın madalya kazandı.

22 yaşındaki Bolt'un derecesi ilk baş 9.68 olarak açıklandı, daha sonra dünya rekoru 9.69 olarak ilan edildi.

Eski rekor, 9.72 ile yine Bolt'a aitti. Bolt, geçen yıl Japonya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda 4x100 metre ve 200 metrede gümüş madalya almıştı.

Böylece Olimpiyat Oyunları'nda bir Jamaikalı atlet 100 metrede
ilk kez altın madalya sahibi olurken, bu madalya Bolt'un da olimpiyatlarda aldığı ilk altın madalya oldu.

, altın madalyaya 9.69 saniyelik derecesiyle dünya rekoru kırarak ulaştı. Bolt yarış içinde çok rahattı, son saniyelerde adeta yarışı bırakıp şov yapması Olimpiyatlara damgasını vurdu.

''Kuş Yuvası'' olarak adlandırılan Ulusal Stad'da yapılan finalde Bolt, kendisine ait dünya rekorunu geliştirerek altın madalya kazandı.

22 yaşındaki Bolt'un derecesi ilk baş 9.68 olarak açıklandı, daha sonra dünya rekoru 9.69 olarak ilan edildi.

Eski rekor, 9.72 ile yine Bolt'a aitti. Bolt, geçen yıl Japonya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda 4x100 metre ve 200 metrede gümüş madalya almıştı.

Böylece Olimpiyat Oyunları'nda bir Jamaikalı atlet 100 metrede
ilk kez altın madalya sahibi olurken, bu madalya Bolt'un da olimpiyatlarda aldığı ilk altın madalya oldu.

Etiketler : Jamaikalı Usain Bolt , 100 metre , olimpiyat oyunları , pekin beejing

Tuncay'lı Middlesbrough galip !!!


A Milli futbolcu Tuncay Şanlı'nın forma giydiği Middlesbrough, ligin iddialı takımlarında Tottenham'ı 2-1 yenmeyi başardı.
İngiltere Premier Lig'in ilk hafta maçında Riverside'da transfer şampiyonu Tottenham'ı ağırlyan Middlesbrough, maçın genelinde üstün bir futbol sergiledi. Güçlü rakibini 71. dakikada Wheater ve 87. dakikada Mido'nun golleriyle devirirken 90+3. dakikada Huth'un tek sayısı Tottenhama yetmedi. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan ve 72. dakikada sahadan alınan Tuncay Şanlı sergilediği performansla beğeni toplarken Tottenham'ın en iddialı transferi Berbatov bu maçta yedek kaldı.







Etiketler : tuncay şanlı , Tottenham , İngiltere Premier Lig , Middlesbrough

ivy Bean 102 yasında ama o bir Facebook üyesi ...


Kaç yaşına gelene kadar ilkokul arkadaşlarınızı aramayı devam ettirmeyi düşünüyorsunuz? En yaşlı Facebook üyesiyle tanışıp öyle karar verin.
Yaşlı insanlar teknolojiden anlamaz diye kim demiş? Ivy Bean ile tanışın; kendisi tam 102 yaşında ve bir Facebook profili ve hatta kendisiyle ilgili bir fan sayfası var. Her yaştan 4854 arkadaşı bulunan Ivy'nin popülaritesi inanılmaz bir şekilde artıyor. İlk başta sadece 9 arkadaşı bulunan Ivy Bean, bu hoş haliyle çeşitli sitelerde haber başlığı olunca doğal olarak çevresi de genişledi. Kendisini daha yakından tanımak için, adına açılan ve hayran mesajlarıyla dolup taşan fan grubu Ivy Bean göz atabilirsiniz.



Etiketler : ivy bean , facebook , 102 yaş

Yapımcılarının tek gözdesi halen kişisel Bilgisayarlar


"Oyunları konsolda mı oynanır PC'de mi?" tartışmaları öte dursun, oyun
yapımcılarının tek gözdesi halen kişisel bilgisayarlar
.

Başta Kuzey Amerika olmak üzere dünyanın dört bir tarafıındaki oyun yapımcıları arasında yapılan bir araştırma, firmaların %70 oranda bilgisayar oyunu hazırladıklarını ortaya koydu. 2000 oyun yapımcısından %43'ü ev konsolları için oyun üretirken, %28'i de web tabanlı platformlar üzerinde çalışıyor. El konsollarına üretilen oyunların oranı ise %16.

Konsollarda Xbox 360 Herzamanki gibi Lider

Konsola oyun üretenler arasında ise %73'lük kısım Xbox 360 platformuna çalışıyor. Bunu %58 ile PlayStation 3 takip ederken, Nintendo Wii %42 oranla üçüncü sırada yer alıyor. Raporda dikkati çeken bir nokta da, 8 yıllık emektar PlayStation 2 için halen %15'lik kesimin oyun yapıyor olması. El konsollarında ise aslan payı doğal olarak Nintendo DS'in. %75 oranda oyun yapılan DS'e karşın PSP'nin payı ise %45.

Etiketler : bilgisayar , konsol , ps2 , ps3 , xbox , nintendo oyunları

ÖSS şampiyonları tercih yapmadı!

Dersane reklamı yapan öğrencilere ağır suçlama.

ÖSS'de geçen yıl dereceye girip üniversitede okuyan ve bu yılda ÖSS'ye girerek adını tekrardan şampiyonlar listesine yazdırmış olan Çağrı sert, Oğuzhan Atay, Çağrı Berk Onur ve Mehmet Burak'ın tercih yapmadıkları ortaya çıktı.

Bu 4 isim sonuçların açıklandığı gün basının karşısına geçip dersaneleri için reklam yapmışlardı. Ev, otomobil, nakit para ve eğitim masraflarını dersanelerin karşıladığı iddia edilen 4.şampiyonun bu yıl tercih yapmadıkları belirtildi.

Etiketler : öss şampiyonları , ev araba nakit para , 4 yıllık okul

Ece Dizisi Burda

Ece Dizisini kacırdıysanız ve tekrar izlemek istiyorsanız ,
Ece Dizisi hakkında aklınızda soru işaretleri oluştuysa ,
Doğru Yerdesiniz
Burdan Buyrun

ECE DİZİSİ

Etiketler : ece ege dizisi , kanal 1 , izle

Yonjadan Resim Çalma Resimli Anlatım ...

İlk önce sizin bir mozilla kullanıcısı olmanız gerekiyor.. sebebi ise sağ tuş yapmaya izin vermesi Aşağıdaki resimden mozillayı indirebilirsiniz







Mozillayı kurduktan sonra www.yonja.com adresine giriyoruz . Kullanıcı id sifreyi yazdıktan sonra bilgisayarınıza indirmek istediğiniz fotografa geliyoruz .




























*****Properties'e tıklıyoruz ******














*****Copy yada kopyala diyoruz*******



















****Save File diye birşey cıkıcak ona ok diyoruz ve bilgisayarımızın masaüstüne kaydediyoruz****

Ve masaüstümüzdeki uzantısı olmayan resmin üzerine tıklıyoruz ve f2 ye basıyoruz. adının sonuna .jpg .jpeg .bmp farketmez birisini yazıyoruz ve işte resim karsınızda güle güle kullanın :) yonjadan ilk resminizi caldınız ...










Etiketler : yonja , resim çalma , kopyalama , mozilla firefox

Hangi tür bilgisayar Alınmalı ???

Teknolojik gelişmeler ve yeni donanım standartları, kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda yeni sistem ihtiyaçları doğururken, bir yandan da çelişkide bırakıyor.













Acaba tanınmış bir markanın çıkarmış olduğu ürün mü tercih edilmeli, yoksa biraz teknolojik bilgi edinip kendi sistemini mi kurmalı? Pek bilgi sahibi olmayan kullanıcıların genel kanısı, tanınmış bir markadan ve tüm sorumluluğu onların sırtına yüklemekten yana. Ancak bir de kendi sistemini oluşturmayı hedef edinmiş sistem canavarlarını düşünmek gerek; acaba toplama bir sistem, markalı bilgisayar ile baş edebilir mi?

Bu noktada kişisel tercihim olarak toplama sistemi tavsiye edeceğim.Toplama bir sistem belki markalı bir ürünün sağlamış olduğu tüm avantajları size tam anlamıyla veremeyebilir. Fakat daha uygun bir fiyata sistem oluşturmanıza ve kendi tercihlerinizle istediğiniz ürünü kullanmanıza olanak tanır. Bu noktada karşılaşacağınız birkaç sorun olabilir tabii ki.

Mesela size sürekli destek sunacak bir müşteri temsilciniz olmayabilir veya büyük bir iştahla aldığınız donanım, kurmuş olduğunuz sistem ile uyum sağlayamayabilir ama biraz araştırma ve biraz da yardım ile siz de standart halde kullanıma sunulmuş sistemlere fark atabilirsiniz.

Tanınmış bir markanın sunmuş olduğu sistemi almak için sadece bir teknoloji mağazasına gitmek gerekirken, toplama bir sistemde mağaza mağaza dolaşmak gerekebilir fakat bu noktada günümüz iletişim ağımız olan internet oldukça faydalı bir görev üstlenerek; istediğiniz donanıma güvenli ve çok çabuk ulaşım yolları olan web sitelerini sunuyor önünüze. Sisteminizde düşündüğünüz her parçayı fiyat ve marka karşılaştırması yaparak alabilir, hatta sigortalı halde kapınıza kadar teslim ettirebilirsiniz. Peki markalı PC'lerin sunmuş olduğu garanti şartları toplama sistemde işe yarar mı? Kesinlikle yarar.

Sadece beğendiğiniz ve sisteminize eklemek istediğiniz donanımı satın alacağınız yeri iyi seçmek ve garanti şartlarını iyi değerlendirmek sizi bu noktada oldukça rahatlatacaktır. Zira tanınmış markaların sistemlerde sunmuş olduğu donanımlar ile toplama sistem için sunulan parçalar aynı distribütörlerden alınır markalı sistemler isim hakları ile birlikte kampanyalarla satılır. Mesela hazır PC alana ses sistemi webcam gibi ürünler hediye edilir. Toplama bir sistemde belki size hediye verilmez ama ürün garantileri aynı şartlarda devam eder. Siz de ek olarak kendi sistemini kurmanın mutluluğu, araştırmacı ruhun gelişimi, teknolojiyi anlamak ve tanımanın vermiş olduğu zevki tadarsınız.

Ödeme koşullarını değerlendirecek olursak, markalı sistemler satışında taksit imkanları oldukça fazla. Toplama sistemde bunu nasıl yaparız sorusuna karşın şunu dile getirmek isterim ki; günümüzde mahalle manavında bile kredi kartı ile domates satılırken, istediğiniz donanımları rahatlıkla kredi kartı gibi ödeme araçları ile taksitli almanız ve bütçenizi çok zorlamamanız mümkün. Unutmadan; toplama bir sistemde kimse size bize sormadan kasayı açmışsınız garanti dışı kalmış gibi bir kısıtlamada da bulunmaz...


Alıntı : www.shiftdelete.net

Etiketler : bilgisayar , pc , hangi tür , teknoloji

Süper Kupa Sahibini Arıyor !!!


Süper Ligin son şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Kayserispor, Süper Kupa finalinde karşı karşıya geliyor.
16 Ağustos 2008 Cumartesi, 00:06 Almanya'nın Duisburg kentindeki MSV Arena’da yerel saatle 20.00, TSİ 21.00’de başlayacak olan süper kupa finalini, FIFA kokartlı hakemlerimizden Selçuk Dereli yönetecek.



Etiketler : süper kupa finali , galatasaray, kayserispor , selcuk dereli