5 Eylül 2008 Cuma

Youth Without Youth - Geç Gelen Gençlik


Yapım :2007, ABD / Almanya / Fransa / İtalya / Romanya
Tür :Gerilim / Romantik
Yönetmen :Francis Ford Coppola
Senaryo :Francis Ford Coppola, Mircea Eliade (Kitap)
Oyuncular :Matt Damon, Tim Roth, Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Anamaria Marinca, André Hennicke
Yapımcı :Francis Ford Coppola
Görüntü Yönetmeni :Mihai Malaimare Jr.
Müzik :Osvaldo Golijov
Dağıtım :Pinema Film
Süre :2 saat, 04 dk.

Dominic Matei, İkinci Dünya Savaşı’ndan hemen önceki o karanlık yıllarda akademik çalışmalarına devam eden 70 yaşında bir profesördür. Ancak savaşla beraber yaşanan felaket ortamı ve bir yıldırım onun da yaşamını değiştirecektir. Profesör fiziksel olarak gençlik yıllarına dönmüş , entellektüel zekası ve bilimsel çalışmaları ise Nazilerin bile dikkatini çekecek boyuta gelmiştir. Dil bilimi ve bilinç üzerine yaptığı çalışmalar sırasında hayatının aşkı Laura ile tekrar karşılaşır. Bir süre sonra Nazilerce izlendiğinin farkına varır ve kaçmaya başlar. Bu kovalamaca Romanya, İsviçre, Malta ve Hindistan boyunca devam edecektir. Profesör Matei ise geri gelen gençliğini, aşkı, araştırmaları ve bu kaçışlarla yeniden yaşayacaktır.

bölüm 1

bölüm 2

bölüm 3

bölüm 4

Dadım Aşık - The Nanny Diaries


Tür : Romantik / Dram / Komedi
Gösterim Tarihi : 21 Aralık 2007
Yönetmen : Shari Springer Berman , Robert Pulcini
Senaryo : Shari Springer Berman , Robert Pulcini , Emma McLaughlin (Kitap) , Nicola Kraus (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Terry Stacey
Müzik : Mark Suozzo
Yapım : 2007, ABD , 106 dk.

Oyuncular

Scarlett Johansson (Annie Braddock) , Donna Murphy (Judy Braddock) , John Henry Cox (Dean) , Alicia Keys (Lynette) , Lewis Payton Jr. (Bike Messenger) , Mike Rad (Dude) , Laura Linney (Mrs. X)
New Jersey’de yaşayan Annie, üniversiteyi bitirdikten sonra New York’ta iş aramaya başlar. Bulduğu iş Manhattan’lı bir ailenin çocuğuna bakmaktır.

Dadılık işinin ve bu şehrin zengin kesiminin içinde yaşamanın zorluklarını ise zaman geçtikçe anlayacaktır. Aşık da olunca hayat Annie için daha da karmaşıklaşır.

Bir romandan uyarlama olan bu filmin senaryosu yazılırken başrol oyuncusu değiştirilmiş. Gerçek dadılık deneyimlerinden yola çıkılarak yazılan bu hikayenin filmi de gerçekçi ve ilginç olacağa benzer.

bölüm 1

bölüm 2

bölüm 3

bölüm 4

Zeynep’in Sekiz Günü - 8 günü


Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 30 Kasım 2007
Yönetmen : Cemal Şan
Senaryo : Cemal Şan
Görüntü Yönetmeni : Sarp Kaya
Müzik : Babazula
Yapım : 2007, Türkiye

Oyuncular

Fadik Sevin Atasoy , Mustafa Üstündağ , Ali Sürmeli , Fırat Danış , Cengiz Sezici , Sinan Albayrak , Ferit Kaya , Arzutan Bayraktutan , Uğur Çavuşoğlu
İnsanlar arasındaki yabancılaşma, çaresizlik ve aşk duygularını konu alan Zeynep’in Sekiz Günü, Cemal Şan’ın yönetmenliğinde beyazperdeye gelmeye hazırlanıyor. Müziklerini Babazula’nın yaptığı filmin çekimlerine İstanbul’da başlandı.

bölüm 1

bölüm 2

bölüm 3

bölüm 4

Kilit - The Lock



Yönetmen: Ceyda Aslı Kılıçkıran
Senaryo : Ceyda Aslı Kılıçkıran
Görüntü yönetmeni: Ali Utku
Tür: Dram
Yapım: Türkiye 2007 90 dakika (Renkli)
Dil: Türkçe

bölüm 1

bölüm 2

bölüm 3

Yumurta

Tür : Dram

Gösterim Tarihi : 9 Kasım 2007
Yönetmen : Semih Kaplanoğlu
Senaryo : Semih Kaplanoğlu
Görüntü Yönetmeni : Özgür Eken
Yapım : 2007, Türkiye

Oyuncular

Nejat İşler (Yusuf) , Saadet Işıl Aksoy (Ayla) , Ufuk Bayraktar (Haluk) , Tülin Özen (Sahaftaki KAdın) , Gülçin Santırcıoğlu (Gül) , Kaan Karabacak (Çapacı Çocuk)
Şehir hayatı ile doğup büyüdüğü kasaba arasında sıkışıp kalmış bir karakter, Yusuf… On beş yıl evvel terkedip İstanbul’a geldiği kasabadan, sadece fiziksel olarak değil menen de uzaklaşmış olan Yusuf, İstanbul’da kendisine sıfırdan bir yaşam kurmak istemiştir.

Şiire gönül vermiş bir yazar olarak Bal ismindeki ilk şiir kitabının küçük bir çevre dışında kimse tarafından dikkat çekmemiş olması, bütün hayallerini ve beklentilerini baltalamıştır. Artık bir parçası olduğu sahaf dükkanı da batma noktasına gelince İstanbul’daki yaşamın da başına yıkılmak üzere olduğunu kabul etme noktasına gelir. Tam bu dönemde annesinin ölüm haberi ile unutmak istediği kasabaya yeniden dönmek zorunda kalacaktır. Ama bu sefer, kasabada onu farklı süprizler de beklemektedir.

Özellikle Meleğin Düşüşü ile pek çok uluslararası festivalde beğeni toplayan yönetmen Semih Kaplanoğlu, Anadolu taşrası ile ilgili bir üçleme olarak düşündüğü yeni projesi ile yola çıkıyor. Sırası ile Bal, Süt ve Yumurta olarak isimlendirdiği filmlerine sondan, Yumurta ile başlamış olan Kaplanoğlu, projesini “Bu aynı zamanda bir anne-oğul ilişkisininin son günlerinden (annenin ölümü Yumurta) ilk günlerine (oğulun doğumu, Bal) uzanan arkeolojik bir kazı çalışması olacak” ifadeleri ile anlatıyor.





tek bölüm



bölüm 1

bölüm 2

bölüm 3

O Kadın


Tür : Dram / Romantik
Gösterim Tarihi : 14 Aralık 2007
Yönetmen : Korhan Bozkurt
Senaryo : Korhan Bozkurt
Yapım : 2007, Türkiye

Oyuncular

Selin Demiratar (Yeşim) , Burak Hakkı (Bülent) , Tardu Flordun (Okan) , Burhan Öçal , Şebnem Dönmez , Erol Günaydın
Yeşim, kariyer sahibi ve varlıklı bir moda tasarımcısıdır. İşadamı Bülent’le uzun zamandır süren beraberlikleri evlilikle sonuçlanmak üzereyken, Okan’la karşılaşır. Bir müzisyen olan Okan’ın sınır tanımaz özgürlük anlayışı Yeşim’i cezbeder. Nokta konamayan ilişkiler ağı, üç insanın hayatını bilinmeyen bir kadere sürükler.

Aşk ve acı arasındaki ince çizgiyi çarpıcı görüntü ve diyaloglarla anlatan film, Sezen Aksu şarkıları ekseninde işleniyor.

Videotek Prodüksiyon, Ahmet Çelenk’in yapımcılığında gerçekleşen bu film, hem oyuncularıyla hem müzikleriyle Türk izleyicisinin gönlünde yer edeceğe benzer.

tam ekran

Sıfır Dediğimde


Tür : Dram / Psikolojik / Gizem
Gösterim Tarihi : 2 Kasım 2007
Yönetmen : Gökhan Yorgancıgil
Senaryo : Sekans Senaryo Grubu
Görüntü Yönetmeni : Doğan Sarıgüzel
Müzik : Volkan Topsakal
Yapım : 2007, Türkiye

Oyuncular

Oktay Kaynarca , Hazım Körmükçü , Semih Sergen , Damla Tokel , Görkem Yeltan , Özge Özder , Özhan Carda
Aslı, Güzel Sanatlar Fakültesinde Resim bölümünde son sınıf öğrencisidir. Okulun sonlarına doğru birgün, çok sevdiği bir hocasından antika değerinde eski tarihli orijinal bir kitap ödünç alır.

Kitabın da içinde olduğu çantasını o gün kaybeder. Ancak çantasını nerede ve nasıl kaybetmiş olabileceği hakkında en ufak birşey hatırlamamaktadır. En yakın arkadaşı, tıp fakültesi son sınıf öğrencisi Nevin, kitabı nasıl kaybettiğini hatırlamaya çalışırken gittikçe bunalıma sürüklenen Aslı’yı bir psikiyatriste götürür.

Psikiyatrist bilimsel fikirleri olan bir bilimadamıdır. Aslı’yı görür görmez teşhisini yapar: Dissosiyatif Amnezi. Ve bu tanıya en iyi cevap veren tedaviyi uygulamak ister. Hipnoz… Aslı başlangıçta çekinse de hipnozu kabul eder.

tam ekran

Kanunsuz Teklif - Illegal Tender


Yapım :2007, ABD
Tür :Dram / Gerilim / Macera
Yönetmen :Franc. Reyes
Senaryo :Franc. Reyes
Oyuncular :Manny Perez, Zulay Henao, Carmen Perez, Michael Philip Del Rio, Samuel Molina, Rick Sepulveda, D.c. Benny, Mercedes Mercado, Jessica Pimentel, Angelic Zambrana

bölüm 1

bölüm 2

bölüm 3

bölüm 4

Twins Mission



Sammo Hung Kam-Bo … Uncle Luck (as Sammo Hung)
Gillian Chung … Pearl
Charlene Choi … Jade
Jacky Wu … Lau Hey (as Wu Jing)
Wah Yuen … Chang Chung (as Yuen Wah)
Jess Zhang … Lilian Li
Steven Cheung … Fred
Lier Qiu … Happy (as Qiu Lier)












bölüm 1

bölüm 2

bölüm 3

The Dark Knight - Kara Şövalye


imdb puanı :9.5/10
Yapım : 2008, ABD
Tür :Aksiyon / Dram / Fantastik / Gerilim / Gizem / Suç
Yönetmen :Christopher Nolan

Senaryo :Christopher Nolan, Jonathan Nolan, David S. Goyer, Bob Kane
Oyuncular :Maggie Gyllenhaal, Heath Ledger, Eric Roberts, Edison Chen, Cillian Murphy, Christian Bale, Michael Caine, Aaron Eckhart, William Fichtner, Morgan Freeman, Gary Oldman, Anthony Michael Hall, Michael Jai White, Matthew Leitch, Paul Birchard, John Turk, Vincent Riotta, Craig Heaney, Monique Curnen, Matt Rippy, Walter Lewis, William Armstrong, Bronson Webb, Brandon Lambdin, Hannah Gunn, Michael Corey Foster, Wai Wong, Ronan Summers, Roger Monk, Grahame Edwards, Lateef Lovejoy, Ian Pirie, Nigel Carrington, James Scales, Jonathan Ryland, Gertrude Kyles, David Ajala, Tristan Tait, Adam Kalesperis, Thomas Gaitsch, Dale Rivera, Joshua Rollins, Peter Brooke, Lisa Mcallister, Lorna Gayle, Tommy Campbell, Helene Wilson, Doug Ballard, Ariyon Bakare, Andrew Bicknell, Peter Defaria, Lanny Lutz, Michael Andrew Gorman, Matt Shallenberger, K. Todd Freeman, Nancy Crane, Philip Bulcock, Aidan Feore, Chris Petschler, Daryl Satcher, Richard Dillane, Joseph Luis Caballero, Keith Kupferer, Sophia Hinshelwood, David Dastmalchian, Winston Ellis, Chucky Venice, Sarah Jayne Dunn, Patrick Clear, Jennifer Knox, Sam Derence, Patrick Leahy, James Fierro, Will Zahrn, Tom Mcelroy, James Farruggio, Andy Luther, Nydia Rodriguez Terracina, Vincenzo Nicoli, Beatrice Rosen, Erik Hellman, Gregory Beam, Lumiji Olawumi, Kevin Zaideman, Erik A. Williams, Richard Strobel
Yapımcı :Christopher Nolan, Charles Roven, Benjamin Melniker, Emma Thomas, Jordan Goldberg, Kevin De La Noy
Görüntü Yönetmeni : Wally Pfister
Müzik : Hans Zimmer, James Newton Howard
Dağıtım :Warner Bros
Süre : 2 saat, 06 dk.
Gösterim Tarihi 25 Temmuz 2008







‘The Dark Knight’ da, Batman suça karşı savaşını daha da ileriye götürüyor: Teğmen Jim Gordon ve Bölge Savcısı Harvey Dent’in yardımlarıyla, Batman, şehir sokaklarını sarmış olan suç örgütlerinden geriye kalanları temizlemeye girişir. Bu ortaklığın etkili olduğu açıktır, ama ekip kısa süre sonra kendilerini, Joker olarak bilinen ve Gotham şehri sakinlerini daha önce de dehşete boğmuş olan suç dehasının yarattığı karmaşanın ortasında bulurlar.

Lanetli Ada - The Wicker Man


Tür : Dram / Gerilim
Gösterim Tarihi : 3 Kasım 2006
Yönetmen : Neil LaBute
Senaryo : Neil LaBute , Anthony Shaffer
Görüntü Yönetmeni : Paul Sarossy
Müzik : Angelo Badalamenti
Yapım : 2006, ABD

Oyuncular

Nicolas Cage , Ellen Burstyn (Kardeş Summersisle) , Kate Beahan (Kardeş Willow) , Frances Conroy (Dr. Moss) , Molly Parker (Kardeş Rose/Kardeş Thorn) , Leelee Sobieski (Kardeş Honey) , Diane Delano (Kardeş Beech) , Michael Wiseman (Pete) , Erika-Shaye Gair (Rowan)
Kaybolan bir kızla ilgili araştırma yapmak üzere geldiği kasabada kısa zamanda kendini bambaşka bir dünyada bulan polis dedektifinin öyküsü. Tuhaf, dini, pagan ritüellerinin arasında kalan dedektif, içinden çıkamayacağı bir karmaşanın tam ortasındadır.

Korku türünün kült filmlerinden kabul edilen 1973 yapımı Wicker Man’in yeniden çevrimi olan bu film, Neil Labute imzalı. Bu yeni versiyonda, günümüze uyarlanan bir takım değişiklikler mevcut. İlk filmin başarısının da etkisi ile Nicolas Cage’li bu yeni yapım, türünün sevenleri tarafından da merakla bekleniyor.

tek bölüm

You Don’t Mess With The Zohan


Yapım :2008, ABD
Tür :Aksiyon / Komedi
Yönetmen :Dennis Dugan
Senaryo :Adam Sandler, Judd Apatow, Robert Smigel
Oyuncular :
John Turturro, Adam Sandler, Chris Rock, Todd Holland, Dennis Dugan, Rob Schneider, John Farley, Barry Livingston, Mariah Carey, Henry Winkler, Kevin Nealon, George Takei, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Charlotte Rae, Michael Buffer, Shelley Berman, Dana Goodman, Omid Abtahi, Donna Feldman, Moran Atias, Ido Mosseri, Dave Matthews, Daoud Heidami, Julia Lea Wolov, Alex Luria, Yamit Sol, Naama Nativ Settle, Shulie Cowen, Eloise Dejoria, Lina So, Vanessa Long, Donielle Artese, Penelope Windust, Kathleen Noone
Yapımcı :
Adam Sandler, Jack Giarraputo
Görüntü Yönetmeni :
Perry Andelin Blake
Müzik :
Rupert Gregson-williams
Gösterim Tarihi :
8 Ağustos 2008

ÖZET KONUSU

Filmde bir İsrail komandosu, başka bir deyişle kalifiye bir mossad ajanını canlandıran Zohan (Adam Sandler) aksanı ve enterasan saç tarzıyla karikatürize edilmiş bir kahramana hayat veriyor. Kurşunların havada uçuştuğu bir İsrail askeri, komand o eğitimi almış, her türlü silahı kullanacak yetkinlikte, yükseklerden atlayıp sıçrayacak kadar da hünerli.Operasyondan operasyona koşturan kahramanımız günün birinde asıl isteğinin saç kesmek olduğunun farkına varıyor ve kendini ölmüş gibi gösterip, soluğu New York’ta alıyor. Saç stilisti olarak kendine müşteri bulmakta zorlanmıyor ama sorunlar da peşini bırakmıyor.

bölüm 1

bölüm 2

bölüm 3

bölüm 4

bölüm 5

bölüm 6

bölüm 7

Tımarhane - Insanitarium


Yapım :2008, ABD
Tür :Korku
Yönetmen :Jeff Buhler
Senaryo :Jeff Buhler
Oyuncular :Jesse Metcalfe, Dale Waddington Horowitz, Olivia Munn, Molly Bryant
Yapımcı :Chris Bender, Andrew Golov, Larry Schapiro, Mason Novick, J.C. Spink, Michael J. Zampino
Görüntü Yönetmeni :Robert Hauer













bölüm 1

bölüm 2

bölüm 3




bölüm 1

bölüm 2

bölüm 3

bölüm 4

bölüm 5

Akrep Kral 2 -The Scorpion King 2: Rise of a Warrior


Tür : Macera , Fantastik
Gösterim Tarihi : 19 August 2008
Yönetmen : Russell Mulcahy
Senaryo : Randall McCormick , Stephen Sommers
Görüntü Yönetmeni : Daniel Pearl
Müzik : Marco Beltrami





August Rush - Kalbini Dinle


imdb puanı : 7.5/10
Yapım : 2007, ABD
Tür : Dram / Müzikal
Yönetmen : Kirsten Sheridan
Senaryo : James V. Hart, Nick Castle
Oyuncular : Robin Williams, Keri Russell, William Sadler, Freddie Highmore, Jonathan Rhys Meyers, Jamia Simone Nash, Aaron Staton, Jamie O’keefe, Emelie Jeffries
Yapımcı : Richard B. Lewis
Görüntü Yönetmeni : John Mathieson
Müzik : Hans Zimmer, Mark Mancina, Jeffrey Pollack, Julia Michels, Anastasia Brown
Dağıtım : Bir Film
Süre : 1 saat, 40 dk.
Gösterim Tarihi : 29 Şubat 2008

Yetenekli ve karizmatik İrlandalı gitarist ile genç ve güzel çellist New York’taki Washington Square’de karşılaşırlar, ancak bu sıradan bir gece değildir. Büyülü anlar yaşayan ikili bir süre birbirlerinden ayrı düşeceklerdir. Ancak onları ufak bir çocuk bir araya getirecektir: Küçük bir yetim olan August Rush sokaklarda kendi müziğini yapmakta ve sihirli bir güç tarafından korunmaktadır. Küçük August yeteneğini giderek herkese kanıtlamaktadır.





Mumya: Ejder İmparatoru’nun Mezarı - The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor


Tür : Aksiyon / Macera / Fantastik
Gösterim Tarihi : 1 Ağustos 2008
Yönetmen : Rob Cohen
Senaryo : Alfred Gough , Miles Millar
Görüntü Yönetmeni : Simon Duggan
Müzik : Randy Edelman
Yapım : 2008, ABD / Almanya / Kanada , 114 dk.

Oyuncular

Brendan Fraser (Rick O Connell) , Jet Li (İmparator Han) , Maria Bello (Evelyn Carnahan O Connell) , John Hannah (Jonathan Carnahan) , Luke Ford (Alex O Connell) , Michelle Yeoh (Zijuan)
İkinci film “The Mummy Returns”ten 10 yıl sonrasında geçen “Mumya: Ejder İmparatoru’nun Mezarı”nda O’Connell ailesi bu kez iki bin yıllık uykusundan uyanan Ejder İmparatoru’nun mumyasıyla baş etmeye çalışıyor.

Ejder İmparatoru Han’ı yenmenin tek yolu ise imparatorun düşmanlarından oluşan, Çin Seddi’nin yapımı sırasında duvarların altında kalan orduyu canlandırıp savaşmaktır.

Brendan Fraser’ı üçüncü kez Rick O’Connell rolünde gördüğümüz filmde, Rachel Weisz’ın yerini Mario Bello alırken olaylar 10 yıl sonrasında geçtiği için 20 yaşındaki Alex rolüne de Luke Ford getirilmiş.










Hell Boy 2


imdb puanı :7.8/10
Yapım :2008, ABD
Tür :Animasyon / Bilim Kurgu / Aksiyon / Çizgi / Dram / Fantastik / Gerilim / Komedi / Korku / Macera / Savaş
Yönetmen :Guillermo del Toro
Senaryo :Guillermo del Toro, Mike Mignola (Kitap)
Oyuncular :Luke Goss, Doug Jones, Thomas Kretschmann, John Hurt, Ron Perlman, Selma Blair, Jeffrey Tambor, James Dodd, John Alexander, eth Mcfarlene, Anna Walton
Seslendirenler :Thomas Kretschmann
Yapımcı :Lawrence Gordon, Lloyd Levin
Görüntü Yönetmeni :Guillermo Navarro
Müzik :Danny Elfman
Dağıtım :UIP Filmcilik
Süre :2 saat, 00 dk.
Gösterm Tarihi :26 Eylül 2008

Efsaneler alemi Dünya’yı yönetmek için insanlığa karşı bir ayaklanma başlatır, bunun üzerine Hellboy ve takımına dünyayı bu isyankar yaratıklardan kurtarmaktan başka çare kalmaz.




bölüm 1

bölüm 2

bölüm 3

bölüm 4

bölüm 5

bölüm 6









August


Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 29 Şubat 2008
Yönetmen : Austin Chick
Senaryo : Howard A. Rodman
Yapım : 11 July 2008

oyuncular :
Josh Hartnett … Tom
Naomie Harris … Sarrah
Adam Scott … Joshua
Emmanuelle Chriqui … Morela
Andre Royo … Dylan
Robin Tunney … Melanie
Rip Torn … David
David Bowie … Ogilvie



Dövmeci - The Tattooist


Tür : Gerilim / Korku
Yönetmen : Peter Burger
Senaryo : Jonathan King, Matthew Grainger
Oyuncular : Jason Behr, Michael Hurst, Nathaniel Lees, David Fane, Mia Blake, Robbie Magasiva, Caroline Cheong
Yapım : 2007, YeniZelanda / Singapur, 92 Dk.

Konusu : Yeni Zelanda’da bir kabile, dövmenin tanrısal bir hediye olduğuna inanmaktadır. Yerli geleneklerine göre ,erkekliğe geçiş töreninin ilk adımı,onlara has bir aletle çok acı versede vücuda dövme yapmaktır.Bunu yapmamak erkeğin hem kendisi hem de ailesi için utanç kaynağı olacağından ölmeyi yeğ tutmaktadırlar.Kendisine dövme yapılırken dövmeyi yarım bıraktığı gerekçesiyle öldürülen yerli gencin ruhu ile dövmeci olan kahramanımızın yolları,kahramanımızın dövme yapılan aleti ele geçirmesiyle kesişir.



Hadisa için Savaş - Battle for Haditha


Tür :Dram / Savaş
Yönetmen :Nick Broomfield
Senaryo :Nick Broomfield, Marc Hoeferlin
Oyuncular :Elliot Ruiz, Yasmine Hanani, Andrew Mclaren, Matthew Knoll, Thomas Hennessy
Yapımcı :Nick Broomfield
Müzik : Nick Laird-clowes

Popüler belgeselleriyle tanınan İngiliz yönetmenin, The Times tarafından “Irak’ın Apocalypse Now / Kıyamet”i olarak tarif edilen son filmi Hadisa İçin Savaş’ın oyuncu kadrosunda, eski Amerikan deniz komandoları ve Ürdün’de yaşayan Iraklı mülteciler yer alıyor. Bu tartışmalar yaratan ve alışılmışın dışına çıkan belgesel-dram, Amerikalı komandoların öldürülen arkadaşlarına karşılık Bağdat’ın kuzeybatısında küçük bir kasaba olan Hadisa’da, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yirmi dört sivili katlettikleri Kasım 2005 olaylarını yeniden canlandırıyor. Film, kaba hatlarıyla yazılmış bir senaryoyla çekilmiş, oyuncular çoğunlukla doğaçlama yapmışlar ve kırk dakikalık yas sahnesi tek seferde çekilmiş.



Deception - Şantaj


Yönetmen: Marcel Langenegger
Senaryo : Mark Bomback
Müzik: Ramin Djawadi
Görüntü yönetmeni: Ramin Djawadi
Tür: Dram, Romantik
Yapım: ABD 2008 108 dakika (Renkli)
Dil: İngilizce
Dağıtıcı Firmalar: Warner Bros
Internet adresi: www.deception-movie.com/site/index.html

Marcel Langenegger’ın yönettiği ve Ewan McGregor, Hugh Jackman, Michelle Williams ile Maggie Q’nun oynadığı “Şantaj” bir adamın tuhaf ve erotik kendini keşfetme serüvenini konu alan psikolojik bir gerilim. Film aynı zamanda yönetmen Marcel Langenegger’ın ilk çalışması.

Borsa simsarlarının kişisel hayatları çok kısıtlıdır. Onlar için “Liste” adında bir tür seks kulübü vardır ve cep telefonundan arayıp, dört kelime söylemeleri cinsel açıdan doyurucu bir gecenin başlangıcı olabilmektedir. Borsa simsarlarından Jonathan’ın, son derece çekici ve gizemli bir kadınla girdiği ilişki, onu hayal bile edemeyeceği bir ihanet ve cinayet dünyasının içine sokar.

The Strangers - Ziyaretçiler


imdb puanı :6.7/10
Yapım :2008, ABD
Tür :Gerilim / Korku
Yönetmen :Bryan Bertino
Senaryo :Bryan Bertino
Oyuncular :Scott Speedman, Liv Tyler, Sterling Beaumon, Peter Clayton-luce, Glenn Howerton, Alex Fisher, Gemma Ward, Kip Weeks, Laura Margolis
Yapımcı :Roy Lee, Doug Davison, Nathan Kahane
Görüntü Yönetmeni :Peter Sova
Müzik :Tomandandy
Dağıtım :UIP Filmcilik
Süre :1 saat, 30 dk.
Gösterim Tarihi :8 Ağustos 2008

Pencereleri kapattınız, kapıyı kilitlediniz… Gerçekten güvende misiniz? Hoyt ailesinin 1801 Clark Road’da bulunan yazlık evinde 11 Şubat 2005 tarihinde neler yaşandığı hala meçhul.

Şampanya. Gül yaprakları. Mum ışığı. Kristen McKay için o gece James’in ailesinin gözlerden uzak yazlık evinde bir kutlama gecesi olacaktı. Bir dostlarının düğününden eve dönen mutlu çiftin planları hiç de bekledikleri gibi gelişmedi. Sabahın dördünde kapı çalındı ve rahatsız edici bir ses sordu: Tamara orada mı?

Maskeli yabancılar tarafından kuşatılan ve kaçabilecekleri çıkışlar dehşet veren terör alanlarına dönüşen bir çiftin gerilim dolu hikayesi. Bu yüzleşme Kristen ve James’i kurtulabilmek için yapabileceklerinden çok daha fazlasını yapmaya zorlar.



3 Hanedan - Ejderin Dirilişi


Yapım : 2008, Çin
Tür : Aksiyon / Dram / Savaş / Tarih
Yönetmen : Daniel Lee
Senaryo : Daniel Lee, Ho Leung Lau
Oyuncular : Maggie Q, Andy Lau, Rongguang Yu, Sammo Hung Kam-bo, Vanness Wu, Andy On, Quanxin Pu, Lung Ti, Leung Lok Wah, Chen Zhi Hui
Yapımcı : Chung Taewon, Susanna Tsang, Dong Yu
Müzik : Henry Lai
Dağıtım : Pinema Film
Süre : 1 saat, 42 dk.
Gösterim Tarihi : 22 Ağustos 2008



Rovdyr


Yönetmen : Patrik Syversen
Senaryo :Nini Bull Robsahm
Tür : Korku
Yapım: 4 January 2008
Ülke : Norway
Oyuncular :
Kristina Leganger Aaserud … Jenta
Janne Beate Bønes … Renate
Henriette Bruusgaard … Camilla (as Henriette Brusgaard)
Jørn Bjørn Fuller Gee … Jørgen (as Jørn-Bjørn Fuller-Gee)
Gudmund Groven … Mann i Cafeen 2
Trym Hagen … Gutt i tre
Kristofer Hivju … Mann på kaféen



In Bruges


Yapım : 2008, Belçika / İngiltere
Tür : Dram / Komedi / Suç
Yönetmen : Martin Mcdonagh
Senaryo : Martin Mcdonagh
Oyuncular : Colin Farrell, Ralph Fiennes, Elizabeth Berrington, Rudy Blomme, Olivier Bonjour, Mark Donovan, Ann Elsley, Jean-marc Favorin
Yapımcı : Graham Broadbent, Peter Czernin
Görüntü Yönetmeni : Eigil Bryld
Müzik : Carter Burwell
Süre : 1 saat, 47 dk.

Belçika’nın Ortaçağ’dan kalma, en tarihi şehirlerinden biri olan Bruges, dünyanın her yerinden insanlar için bir terminal gibidir. Herkes günün birinde oradan geçer. Ancak tetikçi Ken ve Ray için Bruges belki de bir son durak.Londra’daki patronları Harry, Ken ve Ray’i Bruges’e bir işi halletmeleri için yollar. Ancak Harry arayana kadar, ikili şehirde bir turist gibi davranacak ve beladan uzak duracaktır. Ancak bela her zamanki gibi yerinde bulmaz ve onları bulur. Patronları aradığında ise, zaten o zamana kadar türlü tuhaf durumlara tanıklık eden ikili, bu kez kendilerini gerçek bir kaosun içinde bulacaklardır.

bölüm 1

bölüm 2

bölüm 3

Right at Your Door


Directed by: Chris Gorak
Genre: Thriller
User Rating: 6.3/10 (2,280 votes)
Runtime: USA:96 min
Awards: 1 win & 1 nomination
Cast (first 5): Mary McCormack, Rory Cochrane, , Max Kasch, Jon Huertas

bölüm 1

bölüm 2

bölüm 3

Merhaba Dünyalı - Martian Child


imdb puanı :6.8/10
Yapım :2007, ABD
Tür :Dram / Komedi
Yönetmen :Menno Meyjes
Senaryo :Seth Bass, Jonathan Tolins
Oyuncular :Joan Cusack, John Cusack, Sophie Okonedo, Amanda Peet, Oliver Platt, Bobby Coleman
Yapımcı :Ed Elbert
Görüntü Yönetmeni :Robert D. Yeoman
Müzik :Aaron Zigman
Dağıtım :35 Milim Filmilik
Süre :1 saat, 48 dk.
Gösterim Tarihi :21 Aralık 2007

Romantik filmlerin vazgeçilmez oyuncusu JOHN CUSACK ve güzel oyuncu AMANDA PEET, “About A Boy” ve “E.T.”yi buluşturan bu filmde araya geliyorlar.

David Gordon, küçüklüğünde hep sıra dışı bir çocuk olmuştur. Uzaylıların gelip kendisini asıl evine götüreceklerini hayal etmiştir. “Uzaylı” olarak görülen David, uzaylılar tarafından kaçırılmamış ama bilimkurgu yazarı olmuştur. Zeki fakat sorunlu bir çocuk olan 6 yaşındaki Dennis’i evlat edinmeye karar verir. Kendi hayal dünyasında yaşayan ve “uzaylı” olduğuna inanan Dennis ile iletişim kurmak oldukça zordur. Fakat David, Dennis’i tüm tuhaflıklarıyla kabul etmiş ve aralarında özel bir bağ kurulmuştur. Sosyal Hizmetler, Dennis’i geri almaya geldiğinde o evden kaçar ve beklenmedik olaylar birbirini izler











Eve Hoşgeldin Roscoe Jenkins - Welcome Home Roscoe Jenkins


Tür : Komedi
Yönetmen : Malcolm D. Lee
Senaryo : Malcolm D. Lee
Görüntü Yönetmeni : Greg Gardiner
Müzik : David Newman
Yapım : 2008, ABD , 114 dk.

Oyuncular

Martin Lawrence (Roscoe Jenkins) , James Earl Jones (Papa Jenkins) , Margaret Avery (Mamma Jenkins) , Joy Bryant (Bianca Kittles)
Los Angeles’ta herkes tarafından tanınan ve sevilen başarılı bir talk show sunucusu olan Roscoe, ailesiyle yeniden kaynaşmak için güneye gider fakat işler istediği gibi gelişmez.



bölüm 1

bölüm 2

bölüm 3

bölüm 4

bölüm 5

Kutsal Damacana


Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 20 Aralık 2007
Yönetmen : Kamil Aydın
Senaryo : Ahmet Yılmaz
Görüntü Yönetmeni : Varol Şahin
Müzik : Ercan Saatçi
Yapım : 2007, Türkiye


Oyuncular

Şafak Sezer (Fikret) , Ersin Korkut (Asım) , Büşra Pekin (Ceren) , Eyşan Özhim (Deniz) , Berivan Karaman (Aydagül) , Settar Tanrıöven (Üfürükçü Hoca) , Erdal Tosun (Ganyan Sahibi) , Yıldırım Memişoğlu (Peder Artin)

Komedinin usta ismi Şafak Sezer’in başrolünü oynadığı “KUTSAL DAMACANA”, sahte bir papazın kahkahalarla dolu komik ve sihirli macerasını muhteşem bir mizah üslubuyla beyaz perdeye taşıyor.

Özel efektleri, animasyonları ve zengin post prodüksiyonuyla da son derece güçlü bir yapım olan “Kutsal Damacana” , dinamik hikayesi ve akıcı anlatım üslubuyla; heyecanı ve eğlencesi sürekli yükselen son dönemin en iddialı komedisi.

Çekimleri İstanbul’da gerçekleştirilen “Kutsal Damacana”, renkli oyuncu kadrosuyla da dikkat çeken bir yapım.

Kutsal Damacana

bölüm 1

bölüm 2

Semum


Tür : Korku
Gösterim Tarihi : 8 Şubat 2008
Yönetmen : Hasan Karacadağ
Senaryo : Hasan Karacadağ
Yapım : 2007, Türkiye

Oyuncular

Ayça İnci (Canan) , Burak Hakkı (Volkan) , Nazlı Ceren Argon (Banu) , Cem Kurtoğlu (Mikail Hoca) , Sefa Zengin (Raci) , Bahtiyar Engin (Macit) , Levent Sülün (Ali)
Canan ve Volkan, mutlu bir evlilikleri olan genç bir çifttir. Yıllardır hayalini kurdukları gibi bir evin sahibi olmuş ve sonunda da taşınmışlardır. Hayatlarında herşey son derece yolunda gidiyor gibidir. Ta ki…

Bir gün Canan hiç kimsenin anlam veremediği garip davranışlarda bulunmaya başlar. Kendisine hakim olamamaktadır; sanki davranışları başkaları tarafından konrol ediliyormuşçasına davranmaktadır. SEMUM denen bu korkunç yaratıkların hakimiyetine giren Canan neden hedef olarak seçilmiştir?

D@bbe filminin yönetmeni ve senaristi olarak tanıdığımız Hasan Karacadağ, yeniden korku türündeki bir çalışma ile karşımızda. D@bbe’den sonra bir kere daha İslami kökleri olan bir kavram üzerinden yola çıkan yönetmen, ilk filmi ile eleştirmenlerden oldukça fazla eleştiri almış olsa da, türün meraklılarının yeni çalışmasını ilgi ile beklediği...

1.Alternatif

tam ekran

2.Alternatif

tam ekran

3.Alternatif

BÖLÜM 1

BÖLÜM 2

BÖLÜM 3

BÖLÜM 4

Recep ivedik


Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 22 Şubat 2008
Yönetmen : Togan Gökbakar
Senaryo : Serkan Altuniğne , Şahan Gökbakar
Yapım : 2008, Türkiye

Oyuncular

Hakan Bilgin , Şahan Gökbakar , Fatma Toptaş , Tuluğ Çizgen , İsmail Hakkı Taslak
Adamın biri yolda cüzdanını düşürür, başka bir adam tam cüzdanı kapıp kaçacakken Recep İvedik onunla mücadeleye girer. Sonunda, sahibine teslim etmek üzere, evsiz adamın elinden cüzdanı almayı başaran Recep İvedik kafasını çevirdiği anda cüzdan sahibinin çoktan gittiğini farkeder.

Akşam evinde televizyon seyreden Recep İvedik, cüzdanın Antalyalı çok önemli bir iş adamına ait olduğunu öğrenince arabasına atlar ve güneye doğru yola koyulur. Yol boyunca birbirinden komik sürprizlerle karşılaşan Recep İvedik en sonunda Antalya’ya varmayı başarır ve cüzdanı turizmci Muhsin Bey’e teslim eder.

Tam otelden ayrılacakken çocukluk aşkı Sibel’in bir tur otobüsünden indiğini farkeder. Artık Recep İvedik’in tek bir amacı vardır; kendisini tanımayan, hatta hatırlamayan Sibel’e kendini beğendirmek…

ReceP İvedik

bölüm 1

bölüm 2

bölüm 3

Cadde


Yönetmen :Doga Can Anafarta
Yapımcı :Sercan Çicekoğlu
Görüntü Yönetmeni : Sezer Uçar

KAST
Yiğit Uçar
Efe Can Kudu
Akan Akkaya
Onur Akbulut
Nizammettin Baybars
Can Göksoy
Setenay Hascan
Doga Can Anafarta
Burak Aksoyer
Serhan Kral
Naim Onur Özkul
Fatih Ergin
Irmak Yalım
Gürsel Menke
Osman Kebenç
Anıl Oray
Didem Tezelman
Ömer Keskin
Onat Uymaz
Berk Okuroğulları
PRODUKSİYON
Sercan Çiçekoğlu
Naim Onur Özkul
Hemi Behmoaras
Anıl Oray
Didem Tezelman
TEŞEKKÜRLER
Öztaş Aydınlatma
Sevinçteks A.Ş.
Ugur Okey Salonu
Arı Köy Sitesi
Altuğ Can Yılmaz
Besim Özenbaş
Nazlı Kilisoğlu
Palme D’oro
Chicken Last Stop
Bilgi Üniversitesi
Zeki Karademir
Bağdat Caddesi

KORMAN ailesi. Akan Korman, Yigit Korman, Onur Korman ve Dodo Korman. Geçmişi unutmayan geleceğini düşünmeyen alayına giden ve aileyi herşeyden üstün tutan aile. Caddenin ufak çaplı işlerine bakarken eski düşmanları Efe hapisten çıkınca olaylar patlıyor ve herkezin beklediği savaş yaklaşıyor. Bu mayıs onlarca bela, onlarca düşman ve hepsine karşı dört kardeş. Caddenin en bağlı ve en kanlı ailesini tanımaya hazır olun.KORMANLAR.

Filmi İzlemek İçin Burdan Buyrun !!!

tam ekran

Maskeli Beşler Kıbrıs

Tür : Komedi

Gösterim Tarihi : 10 Ocak 2008
Yönetmen : Murat Aslan
Senaryo : Murat Aslan
Görüntü Yönetmeni : Soykut Turan
Müzik : Cem Erman
Yapım : 2007, Türkiye


Oyuncular

Mehmet Ali Erbil , Peker Açıkalın , Şafak Sezer , Cengiz Küçükayvaz , Hakan Ural , Deniz Akkaya , Seray Sever , Erdal Tosun , Sinan Bengier

Sevimli ve sakar hırsızlar çetesi Maskeli Beşler, şanssız geçirdiği dönemlerden sonra suç işlemeye tövbe etmiş, ticaretle uğraşmaktadır.

Ancak suç dünyasının önemli isimlerinden Rocky Selim, kendilerine reddedilmesi güç bir teklifle gelir: Kıbrıs’ta bir kumarhaneyi soyacaklardır. Bir araya gelen ekip Kıbrıs’a hareket eder. Operasyon için yaptıkları planlar ve soygun çabaları çeteyi birbirinden komik süprizlerle karşı karşıya getirecektir.

Zengin oyuncu kadrolu bu filmin çekimleri beş hafta sürmüş.


tek bölüm



bölüm 1

bölüm 2

bölüm 3

bölüm 4

bölüm 5