16 Ağustos 2008 Cumartesi

Hangi tür bilgisayar Alınmalı ???

Teknolojik gelişmeler ve yeni donanım standartları, kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda yeni sistem ihtiyaçları doğururken, bir yandan da çelişkide bırakıyor.













Acaba tanınmış bir markanın çıkarmış olduğu ürün mü tercih edilmeli, yoksa biraz teknolojik bilgi edinip kendi sistemini mi kurmalı? Pek bilgi sahibi olmayan kullanıcıların genel kanısı, tanınmış bir markadan ve tüm sorumluluğu onların sırtına yüklemekten yana. Ancak bir de kendi sistemini oluşturmayı hedef edinmiş sistem canavarlarını düşünmek gerek; acaba toplama bir sistem, markalı bilgisayar ile baş edebilir mi?

Bu noktada kişisel tercihim olarak toplama sistemi tavsiye edeceğim.Toplama bir sistem belki markalı bir ürünün sağlamış olduğu tüm avantajları size tam anlamıyla veremeyebilir. Fakat daha uygun bir fiyata sistem oluşturmanıza ve kendi tercihlerinizle istediğiniz ürünü kullanmanıza olanak tanır. Bu noktada karşılaşacağınız birkaç sorun olabilir tabii ki.

Mesela size sürekli destek sunacak bir müşteri temsilciniz olmayabilir veya büyük bir iştahla aldığınız donanım, kurmuş olduğunuz sistem ile uyum sağlayamayabilir ama biraz araştırma ve biraz da yardım ile siz de standart halde kullanıma sunulmuş sistemlere fark atabilirsiniz.

Tanınmış bir markanın sunmuş olduğu sistemi almak için sadece bir teknoloji mağazasına gitmek gerekirken, toplama bir sistemde mağaza mağaza dolaşmak gerekebilir fakat bu noktada günümüz iletişim ağımız olan internet oldukça faydalı bir görev üstlenerek; istediğiniz donanıma güvenli ve çok çabuk ulaşım yolları olan web sitelerini sunuyor önünüze. Sisteminizde düşündüğünüz her parçayı fiyat ve marka karşılaştırması yaparak alabilir, hatta sigortalı halde kapınıza kadar teslim ettirebilirsiniz. Peki markalı PC'lerin sunmuş olduğu garanti şartları toplama sistemde işe yarar mı? Kesinlikle yarar.

Sadece beğendiğiniz ve sisteminize eklemek istediğiniz donanımı satın alacağınız yeri iyi seçmek ve garanti şartlarını iyi değerlendirmek sizi bu noktada oldukça rahatlatacaktır. Zira tanınmış markaların sistemlerde sunmuş olduğu donanımlar ile toplama sistem için sunulan parçalar aynı distribütörlerden alınır markalı sistemler isim hakları ile birlikte kampanyalarla satılır. Mesela hazır PC alana ses sistemi webcam gibi ürünler hediye edilir. Toplama bir sistemde belki size hediye verilmez ama ürün garantileri aynı şartlarda devam eder. Siz de ek olarak kendi sistemini kurmanın mutluluğu, araştırmacı ruhun gelişimi, teknolojiyi anlamak ve tanımanın vermiş olduğu zevki tadarsınız.

Ödeme koşullarını değerlendirecek olursak, markalı sistemler satışında taksit imkanları oldukça fazla. Toplama sistemde bunu nasıl yaparız sorusuna karşın şunu dile getirmek isterim ki; günümüzde mahalle manavında bile kredi kartı ile domates satılırken, istediğiniz donanımları rahatlıkla kredi kartı gibi ödeme araçları ile taksitli almanız ve bütçenizi çok zorlamamanız mümkün. Unutmadan; toplama bir sistemde kimse size bize sormadan kasayı açmışsınız garanti dışı kalmış gibi bir kısıtlamada da bulunmaz...


Alıntı : www.shiftdelete.net

Etiketler : bilgisayar , pc , hangi tür , teknoloji

Hiç yorum yok: